perjantai 30. toukokuuta 2014

Toukokuinen toimintapäivä

Meillä oli Linnunlaulussa toimintapäivä jossa tarkoituksena oli kokeilla ja kokea asioita eri aisteilla. Aamupäivästä oli tarjolla paljon erilaisia toimintapisteitä joissa osallistujat saattoivat keirrellä oman mielenkiintonsa mukaan, hieno sää veti kuitenkin väkeä eniten pihalle. 


Alkuun pidimme lyhyen tuolijumpan fysioterapeuttimmejohdolla ja sen jälkeen kiertelimme toimintarasteilla: muun muassa maistellen ja haistellen, kiikaroiden, lintujen ääniä kuunnellen, vesileikkien muodossa, taituroiden ja tasapainoillen sekä kädentaituruutta unohtamatta ja mielen haastamista. Toimintapisteitä oli paljon, toiset suosituimpia kuin toiset, mutta tarkoitus ei ollutkaan että kaikilla olisi tarvinnut käydä.


Kirjoita kortti.
Tässä hieman askartelu tarvikkeita: tee itsellesi muisto päivästä, ilahduta ystävää tai vaikka tuntematonta :)


Tasapaino kuntoon.
Astu sisään kuntosalille ja toimi Heidin ohjeiden mukaan :) 
(monet tosin kävivät kokeilemassa taitorataamme pihalla)


Nyt aivonystyrät toimintaan.
Täyttäkää yhdessä sananlaskutehtäviä.Aistit avoinna. 
Astu sisään ja koe 
maku sekä tuoksu elämyksiä. 

Nyt korvat tarkkana. 
Kuuntele ja katsele tunnistatko kaikki linnut? Osaatko vastata kysymyksiin?
Silmä käteen ja kiikari kouraan.
Löydättekö kaikki pihalle piilotetut kirjaimet (7)? Mikä sana niistä muodostuu?

 Kohti vesileikkejä.
Ottakaa mukaan jokaiselle vesi-ilmapallo ja yrittäkää osua pihalla oleviin kohteisiin. 


 Nyt tarkat kädet käyttöön. Pelataan mölkkyä kolme kierrosta, jättäkää tuloksenne tähän purkkiin niin mahdollisesti voitte saada palkintojakin :)

Yhteistuumin toimintaan. Kuljettakaa 
kaikki pallot radan toiseen päähän, 
vain yhtä palloa saa kuljettaa kerrallaan 
ja kaikkien on kuljetettava palloja. 


  Sanat haltuun. Heittäkää noppia, mitä sanoja keksitte päälimmäisenä olevista kirjaimista?Lounaan jälkeen oli tarkoitus että meillä olisi ollut esiintyjäpoppoon vetämänä yhteislaula ja miksei tanssia mutta valitettavasti kaikki ei mennyt kuten suunnitelmissa oli, vaan jouduimme tyytymään hätävaraan yhteislaulun merkeissä. 

Päivän päätti vohvelikahvit, joista saamme kiittä seurakunnan vapaaehtoisia jotka niitä meille aamupäivän ajan paistelivat!!Extrana tässä tapahtumassa oli että kutsuimme oman porukan lisäksi väkeä myös Orimattilan seudulta.
Orimattilasta meille saapui vieraita Erkkilästä ja Marttilasta, Artjärveltäkin tuli muutamia vieraita ja kaukaisimmat ajelivat Onninkodista Pukkilasta asti. Suuri kiitos heille osallistumisesta päiväämme!!


- Riikka, Juha ja Nina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti